Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
 Voordelen

Agenda abonneeactiviteiten en reizen 2018

Hierbij informeren we u over de abonneeactiviteiten die in 2018  georganiseerd worden. U kunt u nog niet aanmelden voor elke abonneedag. Het is een overzicht van bestemmingen met data. Houdt u de advertenties in het RD in de gaten.

 

Abonneedag naar Begie D.V. zaterdag 9 juni 2018

De scheepslift van Strépy-Thieu is een kabellift op het Centrumkanaal in de Belgische provincie Henegouwen. Het kunstwerk overbrugt het hoogteverschil met het Henegouws Plateau. U gaat met een boot mee de scheepslift in. De excursie duurt een uur, waarvan 7 minuten om het niveauverschil van 73.15 m te overbruggen: verbazingwekkend!
Naast de boottocht neemt een gids u nog mee de machinekamer in. Mis deze dag niet! Opstapplaatsen Meerkerk en Ridderkerk.


Abonneedag 70 jaar Israël D.V. dinsdag 26 juni 2018

Ds. Schot geeft een presentatie over de beloften voor Israël, buitenland-redacteur Richard Donk interviewde een overlende van de holocaust in Israël, presentatie in woord en beeld. André Diepenbroek (voorlichter bij de Israelische ambassade in Den Haag) geeft een lezing over de oprichting van de staat en de politiek.

Locatie: gebouw Erdee Media Apeldoorn

 

Fort Eben-Emael in Belgie D.V. zaterdag 30 juni

Het fort van Eben-Emael werd zeer bekend tijdens de strijd op 10 mei 1940 toen een klein team van Duitse paratroepers de artillerie van het fort in minder dan 15 minuten onder controle kreeg. U krijgt een 2,5 uur durende rondleiding in het fort. Ontdek het ongelooflijke avontuur van de eerste ogenblikken van Wereldoorlog II. Vandaag is dit gigantisch complex terug tot leven gebracht. Speciale geluidseffecten reconstrueren het dagelijks leven in deze verbluffende stad. 's Morgens kunt zelf een wandeling maken in het witte stadje Thorn in Noord-Limburg.

Opstapplaatsen Alblasserdam, Meerkerk en Echteld

 

5-daagse busreis naar het land van Luther

Datum eerste reis D.V. 4 t/m 8 juni, reisbegeleider ds. B. van der Heiden (emeritus predikant Gereformeerde Gemeenten)

 

Abonneedag naar Friesland D.V. dinsdag 10 juli

's Morgens een rondvaart op het Lauwersmeer. De kapitein vertelt over de flora en fauna. 's Middags een wandeling in Dokkum o.l.v. een gids met als thema Bonifatius, ´.

Opstapplaatsen Alblasserdam, Meerkerk, Nunspeet en Staphorst.

 

Abonneedag op het water met bezoek Wijk bij Duurstede D.V. 24 juli

In Vianen gaat u aan boord. Via een mooie route vaart u over het Amsterdam-Rijnkanaal. Via de sluis bij Vreeswijk komen we bij Wijk bij Duurstede waar gidsen u rondleidingen. Via een andere route varen we terug naar Vianen. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur. U kunt in Vianen gratis parkeren. De boot is rolstoeltoegankelijk.

 

Donderdag 23 augustus abonneedag op het water met bezoek aan Dordrecht

Vervoer met eigen auto naar Drimmelen, vaartocht naar Dordrecht met rondleiding door gidsen. Deze wandeling staat in het teken van de Synode van Dordrecht. U komt ook in de Grote Kerk. Mooie vaarroute naar Dordrecht via de Biesbosch en langs Sliedrecht. U vaart over het Hollands Diep terug.

 

Datum tweede reis D.V. 27 t/m 31 augustus, reisbegeleider ds. J. Belder (emeritus predikant Protestantse Kerk in Nederlandd, columnist Reformatorisch Dagblad

U bezoekt de belangrijkste plaatsen die met de Reformatie te maken hebben, zoals de Wartburg, Luthers geboortehuis Eisleben en de Reformatiestad Wittenberg. Andere interessante bezienswaardigheden zoals het Panorama Museum en het Bachhaus staan ook op het programma evenals het concentratiekamp Buchenwald. Op de terugweg wordt Slot Arolsen nog bezocht waar koningin Emma opgroeide.

 

Haarlem en historische tuin Aalsmeer D.V.dinsdag 4 september 2018

Abonnee met bus vanaf Meerkerk en Ridderkerk. 's Morgens rondleiding in het Corrie ten Boomhuis waar in de oorlog Joden zijn ondergedoken en stadswandeling door Haarlem. 's Middags leidt eeng ids u rond op de historische tuin in Aalsmeer.


Terdege abonneeavond met vliegerarts Arie Vergunst D.V. 7 en 14 september

Presentatie over zijn werk als vliergerarts bij de Koninklijke Luchtmacht. Hij is op moeilijke missies geweest zoals in Mali en Afghanistan. Een indrukwekkende avond voor jong en oud!

D.V. 7 september in Gorinchem en 14 september in Apeldoorn.

 

Prinsjesdag 2018 D.V. dinsdag 18 september

Door de grote belangstelling vorig jaar, organiseren we dit jaar opnieuw een abonneedag met de bus naar Den Haag. U krijgt een gereserveerde plaats op de tribune waar u goed overzicht heeft op de activiteiten en de stoet die langstrekt. 's Middags maken we een rondwandeling o.l.v. een gids door de Oranjestad Delft.

Opstapplaatsen: Nunspeet, Meerkerk en Ridderkerk.

 2-daagse abonneereis Slag om de Ardennen D.V. 20 en 21 september 2018

Deze indrukwekkende reis staat in het teken van het Ardennenoffensief. U bezoekt eerst de enige Amerikaanse oorlogsbegraafplaats op Nederlandse bodem in Margraten (Zuid-Limburg). In Bastogne en in Malmedy bezoekt u twee oorlogsmusea en u krijgt een busrondrit van ruim twee uur o.l.v, een gids dwars door de Ardennen langs oorlogsmomumenten. Ook bezoekt u het kleinste schilderachtige stadje ter wereld Durbuy en op de terugweg de stuwdam en het stuwmeer Lac de la Gileppe. Geniet van de prachtige herfstkleuren!

Opstapplaatsen Alblasserdam, Meerkerk en Apeldoorn.

 

Zaterdag 22 september vaartocht vanuit Urk naar Hindelopen

Vervoer naar Urk met eigen auto. Mooie vaarroute naar het Friese Hindelopen. U krijgt hier de gelegenheid om dit mooie stadje te bekijken.

 

2-daagse Terdege vriendinnenuitje naar het Sauerland D.V. vrijdag 28 en zaterdag 29 september

Speciaal voor Terdege vrouwen! Leuk vriendinnenreisje of voor (schoon)zussen, moeder en dochters. Gevarieerd programma met bezoek aan het chocolademuseum in Keulen. Entree grot in Nordenau, 2 uur durende wandeling o.l.v. gids door het prachtige Sauerland in herfsttooi en gelegenheid om te winkelen in Centro Oberhausen, winkelcomplex in de voormalige staalfabriek van Thijssen Krupp, meer dan 220 winkels. Namens Terdege gaat er een gastvrouw mee. Vervoer met touringcar, diners inbegrepen, verblijf in het informele Haus Forra bij Schmallenberg Dit is een voormalige vakboerderij geweest.

 


 NB! De data en bestemmingen kunnen nog wijzigen!

mijn rd
 Voordelen

Heeft u al een online account? Vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Uw bewaarde gegevens worden dan opgehaald.

Registreer
Wachtwoord vergeten

Ik heb nog geen online account

Om het bestellen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om te registreren.

RegistreerWachtwoord vergeten
mijn terdege
 voordelen

Heeft u al een online account? Vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Uw bewaarde gegevens worden dan opgehaald.

registreer

Ik heb nog geen online account

Om het bestellen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om te registreren.

registreer