Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
 Voordelen

Agenda abonneeactiviteiten en reizen 2020

Hierbij informeren we u over de abonneeactiviteiten en RD-reizen die in 2019 georganiseerd worden. U kunt u nog niet aanmelden voor elke abonneedag of reis. Het is een overzicht van bestemmingen met data. Houdt u de advertenties in het RD in de gaten.

Abonneeavonden boeiende presentatie over het Veluwse wild D.V. 4 oktober in Kesteren en 11 oktober in Goes

Pieter Wiegel neemt u d.m.v. zelfgemaakte beelden mee de Veluwse bossen in. Beleef de natuur in een boeiende wildpresentatie met beeld en verhaal.  Ook kunt u diverse voorwerpen die te maken hebben met wild bekijken. Sta oog in oog met het Veluwse wild.

 

Abonneedag naar tapijtstadje Genemuiden D.V. donderdag 19 september

U krijgt een rondleiding in het tapijtmuseum, u ziet o.a. hoe er vroeger matten werden gemaakt. U bent vast ook benieuwd hoe dit tegenwoordig gaat. We hebben speciaal voor RD-abonnees een rondleiding kunnen regelen in een moderne tapijtfabriek in Genemuiden. U krijgt een presentatie en rondleiding in de Betap fabriek. Hier worden ook producten gemaakt voor diverse automerken zoals Volvo en Mercedes.

 

Zaterdag 28 september dagtocht met de boot van Kampen naar Elburg

De Veerman van Kampen brengt u over het Ketelmeer en het Drontermeer door de sluis naar Elburg. U krijgt een rondleiding door Joods Elburg. Vervoer naar Kamen op eigen gelegenheid. De boot vertrekt om 10.00 uur en u bent rond 18.00 uur weer terug in Kampen.


 6-daagse RD-reis naar Krakau en Auschwitz met bezoek aan Berlijn D.V. 23 t/m 28 september VOLGEBOEKT

D.V. in 2020 hopen we deze reis opnieuw aan te bieden.

Deze reis staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. We beginnen de reis met een bezoek aan Berlijn. Deze stad was de hoofdstad van nazi-Duitsland. De slag om Berlijn in 1945 was één van de laatste slagen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.
De excursie naar vernietigingskamp Auschwitz zal ongetwijfeld diepe indrukken achterlaten.
Daarnaast bezoeken we ook Krakau, dit is één van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Op de terugreis kunt u nog wandelen in het Reuzengebergte.
Uw reisbegeleider is H. van den Berge, adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad

 

Terdege vriendinnenuitje naar Delft D.V. 11 oktober 2019

Ontdek de wereld van het Delfts Blauw en ga mee met het vriendinnenuitje naar Delft. Maak kennis met het productieproces van het Delfts Blauw bij Royal Delft, de laatst overgebleven aardewerkfabriek uit de 17de eeuw. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met geschiedenis en het productieproces van het Delfts aardewerk. ’s Middags kun je zelf het historische centrum verkennen. De dag eindigt met en bezoek aan de Oude Kerk en een rondleiding in de Nieuwe kerk waar zich het Praalgraf van Willem van Oranje bevindt.

Vervoer naar Delft op eigen gelegenheid.

 

D.V. dinsdag 22 oktober rondrit met bus over de Veluwe met 's middags natuurpresentatie

Geniet van de herfstkleuren tijdens een busrondrit met gids Irene over de Veluwe, langs de IJsselvallei en de Renderklippen. 's Middags na de lunch toont Maas van de Ruitenbeek dia's en filmfragmenten van Veluwse landschappen en het dierenleven.

Locatie: vertrek bus vanaf RD-gebouw Apeldoorn en presentatie in RD-gebouw.

 

Terdege vriendinnenuitje in Apeldoorn D.V. donderdag 24 oktober workshop Staphorster stipwerk met klederdrachtpresentatie

Gezellig samen een dagje uit en creatief bezig zijn met je vriendin of familie? Kom naar Apeldoorn voor een leuke workshop Staphorster stipwerk. Jentje Boessenkool laat zien wat een Staphorster vrouw allemaal aan kledingstukken draagt.

 

D.V. vrijdagavond 15 november 2019 abonneeavond over De staat Israël en het Joodse volk.

Dr. B.T. Wallet (o.a. universitair docent VU, zijn  onderwijs- en onderzoeksexpertise ligt op het terrein van joodse geschiedenis en Israel Studies) verzorgt een lezing over ‘Jodenstaat of joodse staat? De identiteit van de Staat Israël. Hij gaat ondermeer in hoe de staat iets te maken heeft met de kost van de Messias. Ds. W. Silfhout gaat in op de vraag wat we als christenen leren van de Joodse feesten. De gemeenschappelijke basis is het OT. Hij gaat ook te rade bij het NT: Zijn er onvervulde beloften voor het Joodse volk? Hoe en wanneer zullen die worden vervuld? Zien we daarvan vandaag al iets? Hoe moeten wij daarmee omgaan?

Aanvang 19.30 uur. Locatie gebouw Erdee Media in Apeldoorn.

 

RD-reizen 2020 (u ziet hierbij alvast een deel van ons programma, er volgen nog meer bus- en vliegreizen.

11-daagse reis naar Israël, ontdek Israël van binnenuit. D.V. 16 t/m 26 maart

Israel is een boeiend en ingewikkeld land. U ervaart dat door indrukwekkende ontmoetingen met overlevenden van de Holocaust, Israëlische militairen aan de grens met Libanon, een orthodox Joodse rabbijn en een Palestijnse voorganger. Naast hotels verblijven we ook in kibboetsen. Hierdoor ziet u van dichtbij hoe het leven in deze woon- en werkgemeenschappen is.

Deze veelzijdige rondreis is een combinatie van bezoek aan Bijbelse plaatsen en prachtige natuur. Een reis met meerwaarde door ontmoetingen met bijzondere mensen.

Reisleiders: Henk van den Berge (adjunct-hoodfdredacteur RD) en Richard Donk (Israel-redacteur RD)

Bunyan en de tuinen van Kent D.V. 11 t/m 15 mei

Prachtige tuinen, oude steden (Canterbury, Cambridge) en een dagje Londen vormen de ingrediënten van deze gevarieerde reis. Een dag staat ook in het teken van Bunyan, we bezoeken Bedford en Elstow.

Reisleider: ds. J. Belder (emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland).


Terdege reis 3 dagen naar de provincie Groningen met bezoek aan Schiermonnikoog D.V. 25 t/m 27 mei

Reisleider ds. M. van Kooten neemt u mee voor een boeiende rondleiding in de stad Groningen. We bezoeken de Martinikerk en maken een boottocht. We maken ook een mooie tocht door "de Gouden tuin" van Groningen, langs mooie tuinen en monumentale boerderijen. Bij schilder Helmantel kunt u genieten van zijn stillevens en kerkinterieurs. Geniet van de ruimte en natuur op Schiermonnikoog waar er ook een rondrit maken met een tractor met aanhangwagen door een prachtig natuurgebied.

 

 6-daagse busreis naar de Noord-Duitse Hanzesteden D.V. 31 augustus t/m 5 september

We bezoeken Hanzestede zoals Bremen, Hamburg, Lubeck en Rostock.. Ook staat er een bezoek aan slot Bothmer op het programma evenals een mooi tuin. In Hamburg en Rostock varen we door de havens. Een meerwaarde aa deze reis is dat we twee Duitse predikannten ontmoeten (ds. Latzel en ds. Lohrer).

Reisleider: ds. J. Belder (emeritus predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland).

11-daagse vliegreis naar de Verenigde Staten van Amerika D.V. 23 september t/m 3 oktober
                               

Ga mee in het spoor van de Pilgrim Father. Deze reis staat tevens in het teken van de presidentsverkiezingen. Op deze reis maakt u kennis met het politieke, militaire en financiële hart van Amerika. We bezoeken o.a. New York, Washington en we gaan op bezoek bij de Amish.

Reisleider: Wim Kranendonk, oud-hoofdredacteur bij het Reformatorisch Dagblad.


 NB! De data en bestemmingen kunnen nog wijzigen!

mijn rd
 Voordelen

Heeft u al een online account? Vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Uw bewaarde gegevens worden dan opgehaald.

Registreer
Wachtwoord vergeten

Ik heb nog geen online account

Om het bestellen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om te registreren.

RegistreerWachtwoord vergeten
mijn terdege
 voordelen

Heeft u al een online account? Vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Uw bewaarde gegevens worden dan opgehaald.

registreer

Ik heb nog geen online account

Om het bestellen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om te registreren.

registreer