Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
 Voordelen

Agenda abonneeactiviteiten en reizen 2019

Hierbij informeren we u over de abonneeactiviteiten en RD-reizen die in 2019 georganiseerd worden. U kunt u nog niet aanmelden voor elke abonneedag of reis. Het is een overzicht van bestemmingen met data. Houdt u de advertenties in het RD in de gaten.

 

Abonneeavonden door Jacob Kaptein

D.V. 22 maart in Goes en 29 maart in Gorinchem

Jacob Kaptein reisde afgelopen jaar naar Eurazië, Centraal Azië, Zuid-Oost Azië en Zuid-Azië. Daarvoor stak hij 18 grenzen over, moest hij de hoge Tibetaanse gebergten van 4800 meter oversteken, door gebieden met schimmige politiek en waar rebellen nog steeds met de overheid vechten. En die beelden heeft hij bewaard op zijn camera. Graag wil hij de opgedane ervaringen met u delen.


Abonneeavond met als thema 'Vrijheid is niet gratis' met generaal b.d. A.T. Vermeij D.V. 22 maart

Locatie RD gebouw Apeldoorn. Generaal Vermeij neemt u mee naar de invasiestranden van Normandie. 75 jaar geleden landden hier de geallieerden. Maar hij laat ook zien wat nu de dreigingen voor de veiligheid in Europa en in de wereld.

 

Abonneedag met bus naar de Weerribben met rietsnijderstocht en bezoek aan Blokzijl en Vollenhove D.V. dinsdag 26 maart.

Vaartocht door de rietlanden en moeraslanden in De Weerribben. U krijgt inzicht in het werk van de rietsnijder. Met een gids bezoekt u de Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove. Opstapplaatsen: Ridderkerk, Meerkerk en Nunspeet.

 

Terdege vriendinnenuitje dagtocht naar naar Gent met bus D.V. vrijdag 5 april

Gezellig als vrouwen onder elkaar een dagje uit met Terdege! Het oude stadscentrum is schilderachtig met prachtige mooie gebouwen. We maken een vaartocht over de Leie. U heeft ruim de tijd om Gent zelf te verkennen, te lunchen en te shoppen. 's Middags bezoeken we het evangelistenechtpaar Dick en Marlyse van Luttikhuizen. Ze geven een presentatie over hun werk in deze stad.

Opstapplaatsen: Meerkerk, Alblasserdam, Numansdorp en Hoogerheide.

 

2e dagtocht naar Claas tractorenfabriek D.V. vrijdag 12 april  IS VOLGEBOEKT!

We bezoeken in Harsewinkel (Duitsland bij Bielefeld) de Claas tractorenfabriek waar landbouwmachines gemaakt worden. Rondleiding en warme lunch en bezoek museum. Opstapplaatsen: Alblasserdam,  Meerkerk en Apeldoorn.

 

Abonnneeavond met opperrabijn Binyomin Jacobs. Thema diepe sporen van de concentratiekampen D.V. 17 april  

Opperrabbijn Jacobs was 40 jaar geestelijk verzorger bij het Sinai Centrum in Amersfoort, het enige Joodse psychiatrisch centrum voor de behandeling van Joden die kampen met de traumatische gevolgen van de oorlog (PTSS). Oud-concentratiekampgevangene Louk de Liever vertelt over zijn ervaringen in de kampen Westerbork, Bergen-Belsen en Theresienstadt. Een indrukwekkende avond voor jong en oud! Locatie: Gebouw Erdee Media Groep in Apeldoorn.
 

Abonneedag met bus naar de bollenvelden bij Lisse D.V. woensdag 24 april

Rondleiding op bloembollenbedrijf 'de Tulperij' en een tocht langs de bloembollenvelden. 's Middags een rondvaart op de Kagerplassen.

 

4-daagse RD-reis naar Berlijn D.V. 30 april t/m 3 mei  VOLGEBOEKT!

In Berlijn ligt de geschiedenis letterlijk op straat. Het was de stad waar Hitler zijn triomfen vierde. En waar hij op 30 april 1945 zelfmoord pleegde. Ruim voor de oorlog bloeide het Joodse leven in Berlijn als nergens anders. We nemen u mee met een wandeling door de Joodse Wijk.
Oost en West zijn samengevoegd en dat maakt Berlijn tot een unieke metropool: De Berliner Dom, Checkpoint Charlie, de Brandenburgertor, Unter den Linden, Alexanderplatz en vele andere bezienswaardigheden. We bezoeken ook Potsdam en concentratiekamp Sachsenhausen. Ervaar deze unieke stad en reis met ons mee ‘Van Tweede Wereldoorlog tot Koude Oorlog’


Terdege abonneeavonden met Mark Brouwer, kapitein der mariniers D.V. 16 mei in Apeldoorn en 23 mei in Gorinchem

Dit belooft een boeiende avond te worden voor jong en oud. Mark Brouwer geeft een presentatie over zijn werk en uitzendingen als marinier.

 

5-daagse RD-reis naar Engeland Bunyan en de tuinen van Kent D.V. 13 t/m 17 mei 2019 VOLGEBOEKT!

Reisleider is ds. J. Belder, columnist van het Reformatorisch Dagblad.

Op deze afwisselende reis maakt u kennis met het platteland van Kent met zijn prachtige tuinen en herenhuizen. U bezoekt diverse tuinen en het landhuis van Churchill.  In Canterbury wonen we de Evensong bij in de kathedraal. Een dag staat in het teken van Bunyan. We bezoeken in Bedford de plaatsen waar hij leefde, preekte en gevangen zat. Ook staat een dagje Londen op het programma met o.a. een bustour.

Ga mee met deze prachtige reis!

 

2-daagse Terdege reis naar Emden met reisbegeleider ds. M. van Kooten D.V. 21 en 22 mei 2019

Emden was in de 80-jarige oorlog een toevluchtsoord voor protestantse vluchtelingen. U krijgt een rondleiding in de A Lasco bibliotheek, vroeger was dit een kerk. Ook bezoeken we een museum waar nog veel te vinden is uit de 80-jarige oorlog. U maakt ook een rondvaart door de haven waar de vluchtelingen aan wal kwamen. Ds. Van Kooten zal nadere toelichting geven bij verschillende onderdelen. Ook maken we een bursrondrit van twee uur door het Duitse Oost-Friesland met een rondwandeling in Norden en met bezoek aan de Liudgerkerk. Hier was Ubbo Emmius predikant. We stoppen onderweg om nog even in Weener waar Schortinghuis predikant was. We passeren ook Uplewert waar Johannes Bogerman geboren is en waar zijn vader predikant was.

Dagtocht met bus naar Goeree-Overflakkee D.V. woensdag 29 mei 2019

Presentatie door SGP-wethouder Markwat over de ontwikkelingen op Goeree. rondleiding in de visafslag, de vismijn, uitleg en presentatie over pulsvisserij in het Innovatiecentrum. Na de  lunch een prachtige rondrit over het eiland o.l.v. gidsen. In Oude Tonge geven de gidsen een korte rondleiding. Dit dorp is zwaar getroffen door de watersnoodramp. Opstapplaatsen: Meerkerk en Ridderkerk.

Terdege tuinenreis naar de Belgische Ardennen D.V. 4 en 5 juni

Reisleider Jan op 't Hof. Bloeiende tuinen, een kasteel en schilderachtige dorpjes zijn de ingrediënten voor deze 2-daagse reis naar de Belgische Ardennen. Heel bijzonder zijn de watertuinen van Annevoie in de provincie Namen. Dit zijn de enige watertuinen in België. Ook bezoeken we kasteel Modave met de tuinen en mooie plaatsen zoals La Roche-en-Ardenne en Durbuy. Opstapplaatsen: Alblasserdam, Meerkerk en Echteld.

 

3-daagse RD-abonneereis in de voetsporen van Petrus Datheen D.V. 25 t/m 27 juni

Petrus Datheen speelde een belangrijke rol bij de Reformatie in de Zuidelijke Nederlanden. We nemen u mee naar Duitsland in de buurt van Heidelberg. Datheen werd vooral bekend door zijn in Frankenthal in het Nederlands gemaakte vertalingen van de Heidelbergse Catechismus en de berijmingen van de Psalmen. Ds. M. van Kooten, columnist van het Reformatorisch Dagblad, gaat mee als
reisleider en geeft achtergrondinformatie. Hij geeft een lezing in de Apostelkirche en we zingen samen psalmen van Datheen.

5-daagse RD-abonneereis met de bus naar de invasiestranden van Normandie D.V. 15 t/m 19 juli

De landing in Normandie door de gelallieerden is in 2019 75 jaar gelden. Reisleider generaal b.d. A.T. Vermeij neemt u graag mee naar de invasiestranden om u kennis te laten maken met de historie. Daarnaast kijkt hij ook naar de toekomst. Vrijheid is niet gratis. Wat zijn de nieuwe bedreigingen op het gebied van veiligheid.

 


6-daagse RD-reis naar Krakau en Auschwitz met bezoek aan Berlijn D.V. 23 t/m 28 september

Deze reis staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. We beginnen de reis met een bezoek aan Berlijn. Deze stad was de hoofdstad van nazi-Duitsland. De slag om Berlijn in 1945 was één van de laatste slagen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.
De excursie naar vernietigingskamp Auschwitz zal ongetwijfeld diepe indrukken achterlaten.
Daarnaast bezoeken we ook Krakau, dit is één van de belangrijkste cultuursteden van Midden-Europa. Op de terugreis kunt u nog wandelen in het Reuzengebergte.
Uw reisbegeleider is H. van den Berge, adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad

 


 NB! De data en bestemmingen kunnen nog wijzigen!

mijn rd
 Voordelen

Heeft u al een online account? Vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Uw bewaarde gegevens worden dan opgehaald.

Registreer
Wachtwoord vergeten

Ik heb nog geen online account

Om het bestellen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om te registreren.

RegistreerWachtwoord vergeten
mijn terdege
 voordelen

Heeft u al een online account? Vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Uw bewaarde gegevens worden dan opgehaald.

registreer

Ik heb nog geen online account

Om het bestellen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om te registreren.

registreer