Bezoek ook andere websites van de Erdee Media Groep
 Voordelen

Agenda abonneeactiviteiten en reizen 2018

Hierbij informeren we u over de abonneeactiviteiten die in 2018  georganiseerd worden. U kunt u nog niet aanmelden voor elke abonneedag. Het is een overzicht van bestemmingen met data. Houdt u de advertenties in het RD in de gaten.

Diaklankbeeld 'Zwerven over de Veluwe' door Rien Mouw met orgelimprovisaties door Pieter Heykoop

Maak via het diaklankbeeld een onvergetelijke tocht over de Veluwe. Alle jaargetijden komen voorbij. Lente, met prachtige landschappen en bloemen. Herfst, met een spannend verhaal over de edelhertenbronst, compleet met beelden en geluiden van burlende en vechtende herten. Een absoluut hoogtepunt van de presentatie is een bezoek aan een aantal, nog op een bijzondere manier levende, oude Veluwenaren. Samenzang van natuurpsalmen, Pieter Heykoop orgel.

D.V. dinsdag 20 februari Calvijncollege Goes

D.V. 28 februari Gomarus Gorinchem. Tijd beide data vanaf 19.00 tot 22.00 uur.

 

Winterse abonneedag met natuurpresentatie 'Aardsterren, drijfsijsjes en roofpieten' natuur in Nederland en busrondrit over de winterse Veluwe

Gert-Jan Cromwijk, natuurliefhebber en fotograaf, geeft een boeiende presentatie over de natuur in Nederland. Bloemen, insecten en vooral vogels hebben zijn interesse. 's Middags maakt u een twee uur durende busrondrit o.l.v. een deskundige gids over de Veluwe.

D.V. dinsdag 27 februari vanaf 9.30 tot 15.30 uur. Locatie natuurpresentatie: RD-gebouw in Apeldoorn.

 

Creatieve workshop festoen of krans  maken D.V. 13 maart 2018

Locatie: Gebouw Erdee Media Groep in Apeldoorn vanaf 9.30 tot 15.00 uur. Keuze uit een festoen, dit is een soort slinger of een krans. Gebruikte materialen zoals als berkenhout, bosbes etc. zijn lang houdbaar.

 

Abonneeavond over Israel, thema Netwerk en techniek, de ruggengraat van Israel 

D.V. vrijdag 23 maart vanaf 19.00 tot 22.00 uur. Lenard Prins, directeur van recherche- en veiligheidsbureau Restment BV vertelt over de wijze waarop Israel zich staande houdt door zijn (vrienden)netwerk en onvoorstelbare technische voorsprong en ervaring in veiligheid.
RD-journalist Richard Donk maakte een zelfmoordaanslag in Jeruzalem mee en was in Israël tijdens de laatste drie oorlogen die Israël in Libanon en de Gazastrook voerde. Hoe is het om als verslaggever daar te opereren? Op deze avond hoort u zijn verhaal.
Met live verbinding vanuit Israel met correspondent Alfred Muller.

 

Watersnoodramp1953, bezoek aan Stavenisse en de Oosterscheldekering, dagtocht met bus

D.V. dinsdag 27 maart opstapplaatsen Meerkerk en Ridderkerk

D.V. donderdag 29 maart opstapplaats Nunspeet en Meerkerk

Bezoek aan een van de zwaarst getroffen dorp, Stavenisse op het eiland Tholen. Met rondleiding in het watersnoodhuis. 's Middags bezoekt u de Oosterscheldekering, u krijgt een rondleiding in de kering zelf met voorafgaand een film van de Deltawerken.

 

5-daagse busreis In de voetsporen van de Oranjes D.V. 23 t/m 27 april 

Deze reis naar Duitsland staat in het teken van de geschiedenis van ons koningshuis. We bezoeken o.a. Schloss Oranienstein en de burcht van Nassau. Gevarieerd programma met natuurtochten met de bus, een boottocht en bezoek aan de universiteitsstad Marburg. Als reisbegeleider gaat dhr. L. Vogelaar mee (verslaggever Koninklijk Huis Reformatorisch Dagblad).

 

Abonneedag naar Vlaanderen met bus D.V. 24 april

We nemen u mee naar 'de Betuwe' van Vlaanderen. U krijgt een rondleiding bij een fruitteeltbedrijf en een rondrit met de bus langs de bloeiende boomgaarden. 's Middags bezoekt u de historische stad Sint-Truiden. Opstapplaatsen: Alblasserdam, Meerkerk en Echteld.

 

Abonneedag vaartocht naar Hellevoetsluis D.V. 11 mei 2018

Vanuit Lage Zwaluwe vaart u via een mooie route over het Hollands Diep, langs de Hoeksche Waard en het eiland Tiengemeten, naar het historische vestingstadje Hellevoetsuis waar u een rondleiding krijgt. Vervoer met eigen auto naar Lage Zwaluwe.

 

5-daagse busreis Bunyan en de tuinen van Kent met dagje Londen D.V. 14 t/m 18 mei

reisbegeleider ds. J. Belder (emeritus predikant Protestantse Kerk in Nederlandd, columnist Reformatorisch Dagblad

Het platteland van Kent met prachtige tuinen, een dagje Londen en Bedford vormen de ingrediënten van deze bijzondere reis. U maakt kennis met de omgeving waarin Bunyan zijn bekende boek De Christenreis schreef. Naast een bezoek aan kastelen en tuinen is de excursie naar het woonhuis van Churchill bijzonder. Het lijkt alsof hij zo van zijn bureau is weggelopen. Een gevarieerde reis waarin natuurschoon en (kerk)historie centraal staan.

 

Zesde Terdege vriendinnendagen D.V. 2 juni met extra prorgramma op vrijdag 1 juni

Het thema is thema ”Heb L(i)ef!”. Op 2 juni houdt ds. P. den Ouden uit Katwijk aan Zee een lezing over ”Vrijmoedig toegaan”. Ada de Jong (werkzaam als GZ-psycholoog bij KOC Diensten) houdt een lezing over ”Vrijmoedig liefhebben, gave of opgave?”. In navolging van de Terdege Vriendinnendag van vorig jaar is er ook nu weer een programma op vrijdag.

’s Middags 1 juni zwerven we met schaapherder Sjoerd Stellingwerf over de Loenermark met aansluitend een Amerikaanse picknick. ’s Avonds staat er uiteraard een kijkje achter de schermen bij Terdege op het programma. Verder houdt royaltywatcher Josine Droogendijk een interessante presentatie over ”Etiquette en het koninklijk huis”.

 

5-daagse busreis naar het land van Luther

Datum eerste reis D.V. 4 t/m 8 juni, reisbegeleider ds. B. van der Heiden (emeritus predikant Gereformeerde Gemeenten)

Datum tweede reis D.V. 27 t/m 31 augustus, reisbegeleider ds. J. Belder (emeritus predikant Protestantse Kerk in Nederlandd, columnist Reformatorisch Dagblad

U bezoekt de belangrijkste plaatsen die met de Reformatie te maken hebben, zoals de Wartburg, Luthers geboortehuis Eisleben en de Reformatiestad Wittenberg. Andere interessante bezienswaardighede zoals het Panorama Museum en het Bachhaus staan ook op het programma evenals het concentratiekamp Buchenwald. Op de terugweg wordt Slot Arolsen nog bezocht waar koningin Emma opgroeide.
 NB! De data en bestemmingen kunnen nog wijzigen!

mijn rd
 Voordelen

Heeft u al een online account? Vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Uw bewaarde gegevens worden dan opgehaald.

Registreer
Wachtwoord vergeten

Ik heb nog geen online account

Om het bestellen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om te registreren.

RegistreerWachtwoord vergeten
mijn terdege
 voordelen

Heeft u al een online account? Vul dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Uw bewaarde gegevens worden dan opgehaald.

registreer

Ik heb nog geen online account

Om het bestellen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken vragen wij u om te registreren.

registreer